CURSUS

voegen met kalk
op een monumentale hoeve

Uniek opleidingsarrangement!

Op vier uur rijden van Utrecht ligt in de regio Pas-de-Calais, nabij de fraaie historische steden Arras en Amiens en de kust, de historische boerenhoeve ´Frameries´.
De hoeve is al 20 jaar in bezit van de Nederlandse Ad en Annemarie Segers. Ad vertelt: “Wij hebben in die twintig jaar veel mooie momenten beleefd met onze vier kinderen, aanhang, kleinkinderen en vele vrienden en bekenden. Vanaf dag één zijn wij bezig met onderhoud en renovatie van de verschillende historische gebouwen op het terrein. Belangrijk daarbij is het voegwerk van de vele muren, waar het nodige werk aan moet worden verricht. Omdat onze locatie zich prima leent voor groepsarrangementen ontstond bij ons het idee om contact te zoeken met Harmen Schippers van GevelAmbacht Opleidingen om te onderzoeken of we het voegwerk via het opleidingstraject in de vorm van een arrangement zouden kunnen aanbieden. Harmen was meteen enthousiast over idee, want het is natuurlijk een prachtige “win-win ”situatie!’’ Een uniek cursus concept is hiermee geboren!

Een bijzondere opleiding op een historisch object

De boerenhoeve bestaat uit verschillende gebouwen: twee woongedeelten, waaronder eeuwenoude keldergewelven (daterend uit de 16e eeuw!), stallen, een grote schuur, een bakhuis en veel tuinmuren. Er is zelfs nog een “ruïne” deel waarvan de uiteindelijke bestemming nog niet bekend is. Een ruime keuze aan verschillende soorten muren en voegen, waarmee cursisten hun hart op kunnen halen. Géén ‘saaie’ proefmuur maar leren voegen op authentieke historische muren!
Na gedane arbeid onder begeleiding van Harmen en / of Marc is er genoeg ontspanning en vertier.

Inhoud van de 3-daagse cursus:

Woensdagochtend: heenreis en lunch op cursuslocatie
Woensdagmiddag: welkom en introductie locatie, uitleg invulling praktijkdagen, theorie, bekijken werklocatie
Donderdag: inboeten, voegwerk verwijderen, reinigen en theorie kalkmortels
Vrijdag: voegen met kalkmortel, afwerking / nazorg. Afsluiting met borrel en diner.
Vrijdagavond: terugreis (evt. zaterdagochtend indien wens deelnemer).

Aanmelden

Met het invullen en verzenden van het aanmeldingsformulier bevestigt u tevens dat u onze algemene voorwaarde hebt gelezen, en hiermee akkoord gaat.

Bestemd voor:

Voor alle vakmedewerkers die graag hun kennis en ervaring willen uitbreiden door in de praktijk aan schitterende  historische muren te werken op een unieke locatie. 

Deelnemers: minimaal 3 en maximaal 10 personen

Docent: Marc von den Beucken – Harmen Schippers

Duur: 3 dagen 

Prijs: € 1.050,- (excl. BTW)

Locatie: Boerenhoeve ‘Frameries’ in regio Pas-de-Calais in Frankrijk