Gevelambacht Opleidingen succesvol van start!

Gevelambacht Opleidingen succesvol van start!

Vakmanschap voor en door échte vakmensen

Met de oprichting van GevelAmbacht Opleidingen, als voortzetting van Van Heeswijk Opleidingen, zijn Harmen Schippers (Schippers Gevelwerken / Stucsteen) en Marc von den Beucken (De Beuck Gevelrestauratie) hun krachten gaan bundelen.
Een unieke optelsom van passie voor behoud van erfgoed en, jarenlang vakmanschap, zowel in de praktijk als in het overbrengen van vakkennis, vormt de basis voor goede opleidingen op het gebied van gevelrestauratie. Harmen en Marc willen hun passie en liefde voor het restauratievak graag overdragen en daarom hebben zij met GevelAmbacht Opleidingen alles in huis voor het overbrengen van écht vakmanschap, door échte vakmensen!

Harmen Schippers heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelrenovatie, gevelrestauratie en voegwerken. Met zijn bedrijf Schippers Gevelwerken is hij gevestigd in Heerenveen en actief in de noordelijke provincies, maar ook daarbuiten.
Hij is gespecialiseerd in restauratie van historisch voegwerk waaronder snijwerk, knipwerk en daagvoegen en is als gecertificeerd restauratievoeger aangesloten bij Stichting ERM, de Kwaliteitsregeling Kennis & Kunde en Stichting Voeggarant, waar hij tevens oprichter en voorzitter van is.

Marc von den Beucken is ook al jaren actief in gevelrenovatie en gevelrestauratie en heeft een grote voorliefde voor restauratie van monumenten. Zijn bedrijf De Beuck Gevelrestauratie is gevestigd in Emmen en Marc is gespecialiseerd in knip en snijvoegen.
Ook Marc is gecertificeerd restauratievoeger & gevelbehandelaar en aangesloten bij Stichting ERM en Stichting Voeggarant.

GevelAmbacht Opleidingen biedt momenteel verschillende cursussen aan waarbij deelnemers perfect op de hoogte worden gebracht van de toepasbaarheid van hedendaagse materialen en gereedschappen. Dit is noodzakelijke vakkennis om herstelwerkzaamheden aan historisch metsel- en voegwerk goed uit te kunnen voeren. Hiervoor zijn onlangs de nieuwe uitvoeringsrichtlijnen vastgelegd waarbij de Restauratieladder van Stichting ERM de leidraad is.

De cursussen zijn op maat gemaakt en geschikt voor zowel minder ervaren als ervaren voegers, metselaars, gevelbehandelaars en bouwplaats medewerkers. De 1, 2 of 3-daagsecursussen beslaan een theorie- en een praktijkgedeelte waarbij de nadruk wordt gelegd op de praktijkopdrachten. Ze worden gegeven op locatie in de Bouwschool Breda en SSPB Bouwcentrum in Sappemeer, maar desgewenst ook incompany. GevelAmbacht Opleidingen streeft ernaar om op termijn op meer locaties cursussen aan te kunnen bieden. Neem een kijkje op de website voor meer info over GevelAmbacht Opleidingen en de inhoud van de cursussen .

Huidig cursusaanbodVoor wieDuur
Knip- en snijwerkErvaren voegers en metselaars 3 dagen
Voegen in de restauratieLeerling voegers, metselaars en bouwplaats medewerkers 1 of 2 dagen
Scheurherstel en steenrestauratieGevelbehandelaars in renovatie en restauratie 1 dag

Meer nieuws:

gevelambacht-opleidingen