Nieuwsbrief nr. 2

Nieuwsbrief nr. 2

GevelAmbacht Opleiding, succesvol door samenwerking!

Eerder dit jaar verscheen onze eerste nieuwsbrief en sindsdien hebben we natuurlijk niet stilgestaan met GevelAmbacht Opleidingen. Op de drempel van een nieuw jaar is het daarom tijd voor een update! Het zoeken en aangaan van samenwerkingsverbanden blijft één van onze belangrijkste pijlers. Mooie samenwerkingen zijn ontstaan en nieuwe samenwerkingen staan op stapel. Mede door samenwerking hebben we ons cursusaanbod nog verder uit kunnen breiden waardoor ons motto, ´vakmanschap voor en door échte vakmensen´, nog meer glans krijgt!

Uitbreiding cursusaanbod en cursuslocaties

Binnenkort opent onze nieuwe locatie in Heerenveen (zie afbeelding). Naast de locatie SSPB Bouwcentrum in Sappemeer creëren we hiermee een extra mogelijkheid om in het noorden van Nederland onze cursussen te volgen. Hierdoor zijn wij nog beter in staat om onze kennis en kunde over te dragen. GevelAmbacht Opleidingen blijft in 2020 ook op de locatie BouwSchool Breda verschillende cursussen aanbieden. Desgewenst bieden we uiteraard ook in-company cursussen aan.

Inmiddels is ook ons cursusaanbod flink uitgebreid en blijven we werken aan de ontwikkeling van nieuwe cursussen. Voorbeelden zijn de cursus Scheurherstel: verankering en injecteren en de cursus Steenreparatie en ornamenten herstel. Deze laatste cursus is uniek omdat hier met een kalk gebonden reparatiemortel wordt hersteld. Dit nieuwe product is uitermate geschikt voor restauratie.
Kijk op onze website voor meer informatie over ons gehele cursusaanbod. Voor een actueel overzicht: zie het schema onderaan deze nieuwsbrief!

Demonstraties Open Avond Bouwschool Breda

GevelAmbacht Opleidingen is op vrijdag 24 januari 2020 van 17.00u – 20.00u aanwezig tijdens de Open Avond van BouwSchool Breda. We zullen daar verschillende demonstraties verzorgen.

Samenwerking Stichting RIBO

Samen met Stichting RIBO en restauratiesmid Jurgen Nijhof hebben we een nieuwe cursusdag ontwikkeld: IJzer in gevels: schade en herstel.
Corrosie van ijzer zoals muurankers, kettingen en duimen in historische gebouwen, kan in de loop van vele jaren een verwoestend effect hebben op het metselwerk, stucwerk maar ook op natuursteen. In vele gevallen is herstel mogelijk en na een juiste behandeling kan het betreffende onderdeel worden teruggeplaatst.
Deze praktijkgerichte cursus richt zich op het opsporen van gebreken als gevolg van corrosie van ijzer in de gevel en de mogelijke oplossingen daarvoor. De cursus wordt verzorgd door een restauratiesmid en een restauratievoeger. Kijk op onze website voor meer informatie over deze cursus.


Rest ons nog u fijne feestdagen te wensen en een mooi 2020, een jaar waarin wij zeker meer van ons laten horen en waarin wij de liefde voor ons vak graag blijven overdragen. Blijf ons volgen voor de nieuwste ontwikkelingen!
Harmen Schippers en Marc von den Beucken.

Neem een kijkje op de website voor meer info over GevelAmbacht Opleidingen, de inhoud van de cursussen en actuele cursusdata.

Actueel cursusaanbodVoor wieDuur cursus
Knip- en snijwerkErvaren voegers en metselaars 3 dagen *
Voegen in de restauratieLeerling voegers, metselaars en bouwplaats medewerkers 1 of 2 dagen
Scheurherstel verankering en injecterenGevelbehandelaars in renovatie en restauratie 1 dag
Steenreparatie en ornamenten herstelAlle bovenstaande 1 dag
IJzer in gevels: schade en herstelAlle bovenstaande 1 dag

* voor de eerstvolgende cursus knip- en snijwerk op 5, 6 en 7 februari, locatie Bouwschool Breda zijn nog enkele plaatsen vrij!

Meer nieuws:

gevelambacht-opleidingen