Nieuwsbrief nr. 3

Nieuwsbrief nr. 3

Het is alweer even gelden dat onze laatste nieuwsbrief verscheen. Het zijn nog steeds roerige tijden maar GevelAmbacht Opleidingen heeft ondanks de voortdurende en steeds wisselende beperkingen absoluut niet stil gezeten. Aan het begin van een nieuw jaar is het daarom tijd voor een update!

Het zoeken en aangaan van samenwerkingsverbanden blijft één van onze belangrijkste pijlers. Mede door samenwerking hebben we ons cursusaanbod nog verder uit kunnen breiden waardoor ons motto, ´vakmanschap voor en door échte vakmensen´, nog meer glans krijgt!

Eén mooie en unieke samenwerking willen we in deze nieuwsbrief extra uitlichten: een 3-daagse cursus voegen met kalk op de monumentale boerenhoeve ´Frameries´ in Frankrijk. Een totaalarrangement waar ontspanning, werk én natuurlijk het echte vakmanschap op een perfecte manier samenkomen!

Voegen met kalk op een monumentale Franse hoeve

Op vier uur rijden van Utrecht ligt in de regio Pas-de-Calais, nabij de fraaie historische steden Arras en Amiens en de kust, de historische boerenhoeve ´Frameries´. De hoeve is al 20 jaar in bezit van de Nederlandse Ad en Annemarie Segers. Ad vertelt: “Wij hebben in die twintig jaar veel mooie momenten beleefd met onze vier kinderen, aanhang, kleinkinderen en vele vrienden en bekenden. Vanaf dag één zijn wij bezig met onderhoud en renovatie van de verschillende historische gebouwen op het terrein. Belangrijk daarbij is het voegwerk van de vele muren, waar het nodige werk aan moet worden verricht. Omdat onze locatie zich prima leent voor groepsarrangementen ontstond bij ons het idee om contact te zoeken met Harmen Schippers van GevelAmbacht Opleidingen om te onderzoeken of we het voegwerk  via het opleidingstraject in de vorm van een arrangement zouden kunnen aanbieden. Harmen was meteen enthousiast over idee, want het is natuurlijk een prachtige “win-win ”situatie!’’  Een uniek cursus concept is hiermee geboren!

De bijzondere cursuslocatie

De boerenhoeve bestaat uit verschillende gebouwen: twee woongedeelten, waaronder eeuwenoude keldergewelven (daterend uit de 16e eeuw!), stallen, een grote schuur, een bakhuis en veel tuinmuren. Er is zelfs nog een “ruïne” deel waarvan de uiteindelijke bestemming nog niet bekend is. Een ruime keuze aan verschillende soorten muren en voegen, waarmee cursisten hun hart op kunnen halen. Géén ‘saaie’ proefmuur maar leren voegen op authentieke historische muren! Na gedane arbeid onder begeleiding van Harmen en / of Marc is er genoeg ontspanning en vertier. 

De cursus: woensdag 30 maart – vrijdag 1 april (evt. zaterdag 2 april) 2022

Woensdagochtend: heenreis en lunch op cursuslocatie.
Woensdagmiddag: welkom en introductie locatie, uitleg invulling praktijkdagen, theorie, bekijken werklocatie.

Donderdag: inboeten, voegwerk verwijderen, reinigen en theorie kalkmortels.

Vrijdag: voegen met kalkmortel, afwerking / nazorg. Afsluiting met borrel en diner.
Vrijdagavond: terugreis (evt. zaterdagochtend indien wens deelnemer).

Deelnemers: minimaal 3 maximaal 10 personen.

Docenten: Marc von den Beucken en Harmen Schippers

Duur: 3 dagen

Prijs:  € 1.050,00 (excl. BTW).

Vervoer: op eigen gelegenheid of carpoolen in overleg

Neem voor meer informatie contact op met Harmen Schippers (06 42253466) of Marc von den Beucken (06 51874990), of neem een kijkje op de website. Lees hier meer over de accommodatie ‘Frameries’.


Voor nu de allerbeste wensen voor een mooi 2022,
een nieuw  jaar waarin wij de liefde voor ons vak graag blijven overdragen.
Blijf ons volgen voor de nieuwste ontwikkelingen!

Harmen Schippers en Marc von den Beucken

Tip! Kijk ook op onze website voor meer informatie over GevelAmbacht Opleidingen, de inhoud van de reguliere cursussen en actuele cursusdata.
Desgewenst bieden we ook in-company cursussen aan.

Overig cursusaanbod locaties Heerenveen en BredaVoor wieDuur
Knip- en snijwerkErvaren voegers en metselaars3 dagen
Voegen in de restauratieLeerling voegers, metselaars en bouwplaats medewerkers1 of 2 dagen
Scheurherstel: verankering en injecterenGevelbehandelaars in renovatie en restauratie1 dag
Steenreparatie en ornamenten herstelAlle bovenstaande1 dag
IJzer in gevels: schade en herstelAlle bovenstaande1 dag

Meer nieuws:

gevelambacht-opleidingen